Klussen

Zelf je dak repareren

Bij een lekkage in een plat dak is het belangrijk dat je snel actie onderneemt. Wachten met een plat dak repareren is geen goed idee, want anders zal het dakbeschot worden aangetast en wordt het dak repareren vooral veel moeilijker en duurder. Een plat dak herstellen is niet bijzonder moeilijk, maar het opsporen van de oorsprong van het lek is vaak wel wat complexer. Het is nochtans heel belangrijk. Want pas als je de echte oorzaak kent, kan je overgaan tot een dakleer-reparatie. Wil jij een lek in het dak herstellen? Check dan ons stappenplan. Wij leggen stap voor stap uit hoe het herstellen van een plat dak werkt en wat je daarvoor nodig hebt.

Benodigde gereedschappen

Een dak repareren kan je zelf doen, op voorwaarde dat je het dak ook goed kan bereiken. Daarvoor heb je eventueel een ladder nodig. Het is heus niet het enige stuk gereedschap dat je nodig hebt om een dak repareren tot een goed einde te brengen. Hieronder vind je alvast een overzichtje met de nodige gereedschappen.

  • Ladder
  • Veegborstel
  • Zakmes
  • Plamuurmes
  • Kwast
  • Aandrukroller
  • Haardroger

Veel van de gereedschappen die je nodig hebt voor dakherstellingen vind je in de lokale doe-het-zelfzaak of bij populaire webwinkels als bol.com, Fixami.be en Amazon.nl. Als je op zoek bent naar een ladder vind je bovendien een ruim assortiment aan ladders bij Coolblue. Coolblue biedt veilige telescopische ladders aan die gemakkelijk op te bergen zijn. Na zelf je dakkapel te maken, berg je de ladder heel compact in de garage of in het tuinhok op.

Benodigde materialen

Je hebt een aantal materialen nodig om de dakherstelling uit te kunnen voeren. Zo moet je het dak repareren met behulp van een dakreparatiepasta en een verstevigingsmat. Eventueel kun je alles afwerken met leislag en het een en ander doen om verstoppingen te voorkomen. Daarmee voorkom je dat het dak repareren binnen de kortste keren opnieuw nodig is.

  • Dakreparatiepasta
  • Verstevigingsmat
  • Leislag
  • Dakgootborstels, -beschermers en/of -borstels

De materialen die je voor de reparatie van je dak nodig hebt, vind je in online doe-het-zelfzaken als Fixami.be en Toolstation.be. Ook bol.com heeft een verrassend breed assortiment aan benodigdheden voor de dak- en nokvorsten-reparatie.

Stappenplan: stap voor stap een lekkage in het dak repareren

Zelf een daklekkage repareren is niet bijzonder moeilijk, hoewel het opsporen van het lek dat soms wel kan zijn. Eenmaal je het lek echter hebt gevonden, is het dak repareren vaak heel snel achter de rug. Hiervoor gebruik je onder meer een reparatiepasta en een verstevigingsmat. Hoe het dak repareren stap voor stap verloopt, lees je hieronder.

Stap 1: oorsprong van het lek opsporen

Je kan pas de nodige dakherstellingen uitvoeren als je weet wat er stuk is. En dat is iets wat bij een lekkage de dakherstelling bemoeilijkt. Het is niet omdat het water op een bepaald punt naar beneden druppelt, dat de schade zich net hierboven bevindt. Dat is zelfs eerder uitzondering dan regel. Je zal daarom het volledige dak moeten afgaan, eventueel zelfs letterlijk op handen en voeten, om op zoek te gaan naar blazen en scheuren. Schenk daarbij extra aandacht aan dakkoepels, schoorstenen en muren waar de randen opstaan. Dit zijn meestal de eerste plekken waar een bitumen-reparatie zich opdringt.

Veilig op het dak werken

Natuurlijk kan je pas zelf een plat dak maken als je je op het dak kan begeven. Soms zal je via een dakraam eenvoudig toegang krijgen tot een ander dak, maar het kan ook dat je enkel met behulp van een ladder het plat dak kan betreden. In ieder geval is het aan te raden om een goede, veilige en stabiele ladder te gebruiken. Voor doe-het-zelvers is vooral een telescopische ladder erg handig, omdat je het heel compact kan opbergen. Wij zijn bijvoorbeeld fan van de Bigone Telescopische ladder 4×3. Dit is namelijk een erg stabiele ladder met grote treden. Het is een ideale keuze voor doe-het-zelvers die hun dak zelf maken.

Lekken opsporen of lekdetectie als alternatief

Zelfs ervaren dakdekkers hebben het soms heel moeilijk om een lek op te sporen. Onderwaterzetting biedt niet altijd een oplossing, want het infiltratiepunt kan zich op een volledig andere plek bevinden. Vaak komen er dan ook heel wat onnodige breekwerken bij kijken, omdat men het lek maar niet vindt. Dit drijft de dak-reparatie-kosten onnodig op.

Bij niet-zichtbare lekken kan je eventueel een beroep doen op een specialist op het gebied van bouwpathologie. Dergelijke specialisten beschikken over speciale apparatuur om lekken op te sporen, waarna de reparatie van de dakbedekking kan starten. Uiteraard brengt dit extra kosten met zich mee, dus je kan maar beter eerst zelf even op zoek gaan naar het lek in plaats van direct een specialist in de arm te nemen.

Plat dak schoonmaken

Het is aan te raden om het plat dak eerst goed schoon te maken. Een schoon dak maakt het eenvoudiger om een lek op het spoor te komen. Bovendien moet de beschadigde plek sowieso schoon zijn voordat je start met de roofing herstellen.

Stap 2: insnijden en reparatiepasta aanbrengen

Nadat je de beschadigde plek hebt gevonden, kan je beginnen aan het dak herstellen. Een daklekkage repareren doe je in eerste instantie door de beschadigde plek in te snijden. Hiervoor snijd je de roofing kruiselings in en vouw je de vier punten weg, waardoor het kale dakbeschot zichtbaar wordt. Door het water zal het dakbeschot wellicht wat vuil en nat zijn. Dat is normaal. Maak dit wel eerst goed schoon en droog. Op een zomerse dag gaat dat tweede vanzelf, maar vrouwlief haar haardroger kan ook helpen. Als alles schoon en droog is, breng je met behulp van een plamuurmes een ruime hoeveelheid reparatiepasta aan. Het uitsmeren van de pasta doe je met behulp van een kwast.

Reparatiepasta

Als de ondergrond niet helemaal droog te krijgen is, bijvoorbeeld omdat het dak repareren gebeurt op een druilerige dag, kan je ook kiezen voor waterdichte dakreparatiepasta. Dit is een reparatiepasta die ook goed hecht op een vochtige ondergrond. Het blijft wel belangrijk om enerzijds de ondergrond zo goed mogelijk schoon te maken en om anderzijds zichtbare plassen en zichtbaar water te verwijderen. Ook deze pasta kan je aanbrengen met behulp van een plamuurmes.

Stap 3: verstevigen van de dakbedekking

Vervolgens moet je de insnijding in het dak repareren. De punten van de dakbedekking vouw je daarvoor netjes terug. De naden hiervan smeer je opnieuw in met de reparatiepasta. Daarnaast zal je de volledige plek met een polyester verstevigingsmat, ook wel eens anti-scheur genoemd, moeten verstevigen. Zo’n anti-scheur vangt onderlinge spanningen op en zorgt voor een goede waterdichting. Het aanbrengen van de band dien je zorgvuldig te doen, zodat er geen luchtbellen onder de mat zitten. Dat doe je eenvoudig met behulp van een aandrukroller.

De verstevigingsmat van Aquaplan is volgens ons een absolute aanrader. Het is meteen gebruiksklaar en je kan het ook bij licht regenweer gebruiken. Na het aanbrengen van de verstevigingsmat smeer je alles nogmaals in met de reparatiepasta.

Stap 4: een laatste check uitvoeren

Het dak repareren is natuurlijk iets dat je niet voor je plezier doet. Daarom is voorkomen beter dan genezen. Er zijn gelukkig een aantal dingen die je kan doen om te voorkomen dat het dak repareren binnen de kortste keren opnieuw nodig is. Zo is het raadzaam om meteen ook de afvoeren te controleren en om na te gaan of het regenwater goed wegloopt. Eventueel kan je een bolster in de regenpijp stoppen, want dit voorkomt verstoppingen. Ook dakgootborstels en dakgootbeschermers zijn erg nuttig. Klaar? Kom dan van dat dak af. Dat was hopelijk de laatste keer.

Leislag op een plat dak

Soms is het raadzaam om een plat dak met leislag te bestrooien. Leislag, fijngemalen leisteen, werd in het verleden vaak op platte daken gestrooid omwille van de uitstekende uv-bescherming die het biedt. Zeker bij oude, platte daken is het gebruik van leislag nog steeds erg nuttig. Bij nieuwe, platte daken maakt men vaak gebruik van speciale dakbanen die al vanzelf uv-bestendig zijn. Dan is het strooien van leislag uiteraard helemaal niet nodig.

Niet te herstellen? Een plat dak vernieuwen

In veel gevallen is het plat dak repareren mogelijk, maar het kan ook dat de tand des tijds ervoor heeft gezorgd dat jouw plat dak in een wel heel slechte staat verkeert. Dan is het plat dak repareren om de haverklap nodig en is het een beter idee om het dak te vernieuwen. Bitumen of roofing heeft gemiddeld genomen een levensduur van twintig tot veertig jaar en is nadien aan vernieuwing toe. Eventueel kun je overwegen om het te vervangen door EPDM. EPDM is iets duurder per vierkante meter, maar gaat tot wel vijftig jaar mee. Hierdoor moet je het minder snel vervangen en is het dak repareren ook minder snel nodig.

Het is een van de redenen waarom wij de voorkeur geven aan EPDM. EPDM-folie kan je kopen bij Dakbenodigdheden.nl. Dit is een online speciaalzaak op het gebied van EPDM-dakbedekking. Op deze website vind je ook een volledige kennisbank die je doorheen het hele dakbedekkingsproces begeleidt. Ook over het dak repareren lees je er nuttige dingen.

Nieuwe roofing leggen is over het algemeen niet moeilijk en is een klus die je zelf kan doen. Je kan de roofing lijmen of je kan de roofing branden met behulp van een roofingbrander. Vooral het Promaticsysteem van Sievert is een goede keuze als je op zoek bent naar een goede roofingbrander. Het werkt zowel op butaan als op propaan en MAPP-gas.

Wil je liever niet zelf een dak maken? Dan kan je deze klus uiteraard ook aan een dakwerker overlaten. Via Solvari.be krijg je snel en eenvoudig offertes van dakwerkers in je buurt. Je ontdekt zo niet alleen wat de kosten van de reparatie van een plat dak zijn, maar je ontdekt ook wat het vervangen van een plat dak kost. Laat er vandaag nog je gegevens achter en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van betrouwbare vakmannen.

Nog meer handige stappenplannen

Soms zal je meer moeten doen dan alleen het dak repareren. De dakgoot repareren kan bijvoorbeeld ook nodig zijn. Daarnaast is het misschien wel zo dat het lek voor heel wat nevenschade heeft gezorgd. Zeker als er te lang wordt gewacht voordat men ingrijpt, is dat wel eens het geval. Hierdoor kan houtrot repareren of zelfs betonrot repareren nodig zijn. Op deze website vind je gelukkig ook voor deze reparaties handige stappenplannen terug.

Kon jij zelf het lek in je dak repareren en heb je daarbij een handig product ontdekt? Of heb je een slimme manier gevonden om een lek op het spoor te komen? Laat het ons dan weten en we geven het door aan de vele collega-klussers die deze website bezoeken.

Veelgestelde vragen over dakproblemen, dakwerken en herstellingen

Het dak houdt de regen buiten, beschermt je woning en houdt je warm. Een dak vangt veel op en krijgt het zwaar te verduren. Het is dan ook helemaal niet zo gek dat een bitumen dak repareren na verloop van tijd al eens nodig is. Hetzelfde kunnen we zeggen over een zinken dak repareren of over pvc-dakbedekking herstellen. Heb je nog vragen over het herstellen van daken of wil je zelf een dakopbouw maken? Lees dan zeker verder, want hieronder beantwoorden we niet alleen vragen over het repareren van het dak, maar ook over soortgelijke thema’s.

  • Hoe kan ik een afdak maken met golfplaten?

Je kan perfect een overkapping zelf maken met golfplaten, maar het is wel belangrijk dat je het goed doet. Het begint allemaal met het kiezen van de juiste golfplaten. Wij geven daarbij de voorkeur aan bitumen golfplaten. Deze golfplaten zijn het beste bestand tegen flinke hagelbuien en hebben een extra lange levensduur. Waar vezelcement golfplaten repareren en een pvc-golfplaat repareren al snel eens nodig is, zal een bitumen golfplaat repareren minder snel noodzakelijk zijn. Bovendien is een bitumen, golfplaten dak repareren helemaal niet zo moeilijk.

Hierbij dien je steeds een overlap van 15 cm te hanteren, dat is iets om rekening mee te houden als je berekent hoeveel golfplaten je nodig hebt. Verder dien je voor een stevige constructie te zorgen, waarbij je gordingslatten gebruikt die om de 30 cm zijn geplaatst. Je plaatst de eerste golfplaat rechts onderaan het dak en hanteert vervolgens telkens een overlap van minstens 15 cm met de volgende golfplaat. De golfplaten zet je vast met behulp van golfplaatschroeven. We raden aan om het dak tot slot af te werken met windveren.

  • Kan ik op elk plat dak zelf een sedumdak leggen?

Hoewel een sedum-dak zelf maken zeker mogelijk is, kan je niet op elk dak zomaar zelf een groen dak maken. Een groendak heeft een hoog gewicht. Niet alleen de sedumlaag is zwaar, maar bovendien werkt het ook als een spons die het regenwater absorbeert en vasthoudt. Hierdoor kan het al snel 80 kilogram per vierkante meter wegen. Niet elk dak kan dat dragen. Wil je zelf een sedumdak maken? Ga dan eerst na of het dak en de dragende constructie dat gewicht wel kunnen dragen. In het andere geval is het sedumdak zelf maken niet mogelijk of je moet de dakconstructie al helemaal aanpassen.

  • Is een dakkapel zelf maken toegestaan?

Als je het zelf veilig kan doen, is een dakkapel zelf bouwen in principe toegestaan. Het maakt daarbij niet uit of je nu een prefab-dakkapel zelf wil maken of een houten dakkapel zelf wil bouwen. Houd er wel rekening mee dat (zelf) een dakkapel maken aan regels onderhevig is. Zo mag je wel zelf een dakkapel bouwen aan de voor- of de achterkant van je woning, maar niet zomaar aan de zijkant van je woning. Daarmee zou je namelijk al te gemakkelijk in de buren hun tuin of woning kunnen gluren. Tevens gelden er eisen ten aanzien van de grootte van een dakkapel en kunnen er ook beperkingen gelden indien je woning een beschermd monument is.

Wil je zelf een dakkapel bouwen? Dan kan het interessant zijn om vooraf bij de gemeente te informeren naar deze en andere eisen die worden gesteld. Als het allemaal wat te complex is, kan je ook een dakkapel laten plaatsen. Via de website Solvari.be ontvang je vandaag nog offertes van aannemers die dakkapellen plaatsen.

  • Zelf een plat dak maken: waarom moet het dak hellen?

Wil je een plat dak zelf maken, weet dan dat zo’n plat dak eigenlijk niet helemaal plat mag zijn. Anders kan het regenwater niet vlot weglopen en dan riskeer je plasvorming. Plasvorming zorgt op zijn beurt voor mosvorming en vuilophoping en kan zo de dakconstructie aantasten. En voor je het weet mag je je dakleer herstellen! Wil je zelf een bitumen dak maken, hanteer dan een minimale hellingsgraad van 2%. Er kunnen dan nog steeds plassen ontstaan, maar het gaat om kleine plassen die snel weer opdrogen.

  • Hoe een helling voor een plat dak maken?

Een hellingsgraad van 2% is een van de vuistregels en hoort nu eenmaal bij hoe een plat dak maken tegenwoordig wordt gedaan. Ga je zelf een dak maken? Dan kan je deze hellingsgraad eenvoudig bekomen door de dakconstructie zo te ontwerpen dat de lengte aan de ene zijde net wat langer is dan aan de andere zijde. Maak je geen zorgen, want een beperkte hellingsgraad van 2% zie je niet met het blote oog.

Wil je de oude dakbedekking herstellen en van een hellend vlak voorzien? Dan kan je natuurlijk niet zomaar aan de dakconstructie sleutelen. Een goede oplossing is door te spelen met isolatiematerialen die je onder een nieuwe toplaag aanbrengt.

  • Hoe kan ik een sedumdak maken?

Je kan perfect zelf een groen dak maken, maar er komt wel wat werk en voorbereiding bij kijken. Ga in de eerste plaats na of zelf een groendak maken wel een goed idee is en of het dak en de dakondersteuning het gewicht wel kunnen dragen. Maak vervolgens het dak goed schoon en ga eventueel eerst over tot de dakbedekking repareren. Wees ook beducht voor betonverfbeschadigingen en voer de nodige reparaties uit. Bedek vervolgens het dakdeel met wortelbeschermingsfolie. Leg verschillende vellen en zorg dat ze elkaar overlappen. Je wil namelijk een groendak zelf maken zonder het dak te beschadigen.

Vervolgens leg je aluminiumprofielen die je met behulp van verbindingsstukken verbindt. Deze profielen vormen de buitenste rand van het groendak. De volgende stap is een essentiële stap als het op een groen dak zelf maken aankomt: de drainageplaten leggen en de substraatmaten hierop leggen. Vervolgens zal je zelf een groendak maken door de vegetatiematten te leggen, waarna je de mat bewatert en bemest.

Je merkt het: groene daken zelf maken is niet zo moeilijk als dat het op het eerste gezicht lijkt, hoewel er wel degelijk veel bij komt kijken. Daarom kan het een goed idee zijn om deze taak aan een ervaren dakwerker over te laten. Als je benieuwd bent naar wat dit kost, kan je via de website Solvari.be gemakkelijk offertes krijgen van dakwerkers die ervaring hebben met aanleggen van groendaken.

  • Kan ik een sedummat zelf maken?

In theorie wel. Een sedummat is een biologisch afbreekbaar materiaal waarop kleine vetplanten van het geslacht sedum groeien. Deze sedummaten worden in kwekerijen gemaakt. Sedum kan je perfect kopen en zelf kweken, maar in de praktijk is een kant-en-klare sedummat niet meteen duur en net zo handig.

  • Wat is het ideale moment om platte daken te herstellen?

Een plat dak herstellen, gaat uiteraard het beste in de zomer. Wanneer het droog is en het niet te veel waait, loop je tegen minder problemen aan. In de praktijk zal niet jij, maar de natuur kiezen wanneer een bitumen-reparatie zich opdringt. En of je het nu leuk vindt of niet, een lek merk je meestal pas echt op wanneer het flink regent. Wachten tot de zomer om het EPDM te herstellen, is dan geen goed idee. Je dient meteen in te grijpen.

  • Kan ik roofing herstellen zonder branden?

Bij een lek in roofing herstellen, denk je inderdaad al snel aan het gebruik van een gasbrander. Dat is een erg populaire manier om roofing te repareren. Toch kan je ook zonder een gasbrander op een plat dak roofing herstellen. Om zonder een gasbrander een roofing-dak te herstellen, maak je gebruik van een reparatiepasta. Voor het herstellen van een roofing-dak op een regenachtige dag is het gebruik van een waterdichte dakreparatiepasta zelfs stukken handiger.

  • Een mastiek dak repareren of vervangen: wat doe ik?

Bij het herstellen van platte daken is het altijd een goed idee om na te gaan of vervangen niet een betere optie is. Dat is al helemaal het geval als in een mastiek dak een lek dichten nodig is. Mastiek is een materiaal dat ze vroeger vaak toepasten. Zeker in de jaren ’70 speelde mastiek een erg belangrijke rol bij de aanleg van platte daken. Mastiek is een soort teerachtige dakbedekking die wordt gemaakt op basis van zand, koolteerpek en een vulstof. Dat men in het verleden voor mastiek koos, kwam vooral door een gebrek aan beter. Mastiek stond namelijk garant voor lekkages en veel ellende, waardoor de herstelling van het dak regelmatig nodig was. Het is erg gevoelig voor weersomstandigheden en bovendien is het verhitten van het materiaal ook nog eens slecht voor de gezondheid.

Daarom is een reparatie van een plat dak met mastiek niet zo’n goed idee en is het beter om de dakbedekking te vervangen. Bovendien is de verwachte levensduur van deze platte daken intussen overschreden en dus zal je de komende jaren het ene na het andere lek in het plat dak moeten repareren. En als de problemen zich beginnen op te stapelen, is vervangen vaak beter dan een teer dak repareren. Onder meer bitumen is dan een uitstekende vervanger.

  • Hoe kan ik een doorgezakt dak repareren?

Voor kleine dakherstellingen hoef je geen expert te zijn en een lekkend dak herstellen kan vrijwel iedereen, maar een verzakt dak herstellen is andere koek. Wij raden aan om bij verzakkingen het dak te laten repareren door een gespecialiseerde dakwerker. Als je je afvraagt wat de dak-herstelling zal kosten, kan je vrijblijvend offertes opvragen via Solvari.be.

  • Hoe kan ik een lichtkoepel repareren?

Dat is natuurlijk afhankelijk van wat er aan de lichtkoepel schort. Als het niet helemaal waterdicht is, is het vooral een kwestie van het dakleer repareren. In ons stappenplan ontdek je hoe dat moet. Als het glas is beschadigd, kan je eventueel overwegen om het glas te repareren. Op deze website vind je een handig stappenplan terug waarin je meer info krijgt over hoe glas repareren verloopt. Bij grote beschadigingen kan je ook altijd een nieuwe lichtkoepel kopen. Onder andere bij bol.com vind je tegenwoordig hoogwaardige lichtkoepels voor scherpe prijzen. Het monteren dien je natuurlijk nog steeds zelf te doen.

  • Hoe kan ik kapotte dakpannen repareren?

Als dakpannen na een storm los zijn komen te liggen of als ze gebarsten zijn, kan je ze wel degelijk nog herstellen. Het is belangrijk dat je dat meteen doet, want anders krijgt het hemelwater vrij spel en heb je voor je het weet last van lekkages. Hiervoor bestaan kant-en-klare mengsels die je gewoon mee het dak opneemt en die niet alleen geschikt zijn om de dakpannen te repareren, maar ook om de nokken en loodaansluitingen te herstellen en stormvast te verankeren. Een voorbeeld van een goed product om dakpannen te herstellen, is Nok-Vast van Aquaplan. Dit kant-en-klaar mengsel is erg eenvoudig in gebruik. Het is wel belangrijk dat je eerst zorgt voor een vetvrije, droge en propere ondergrond.

  • Waar kan ik terecht voor dringende dakwerken?

Niet elke dakwerker kan meteen langskomen voor de reparatie van een daklekkage. In dat geval kom je automatisch terecht bij spoedhersteldiensten. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in dringende interventies en zijn vaak 24/7 bereikbaar. Houd er rekening mee dat dit vaak niet de goedkoopste bedrijven zijn en dat je voor een dringende dakherstelling ook wat dieper in je geldbuidel moet tasten.

  • Is (zelf) een rieten dak maken een goed idee?

Op zich is rieten dakbedekking wel een goed idee, want er zijn ook heel wat voordelen aan verbonden. Zo isoleert kunstriet – omwille van de brandveiligheid gebruikt men in principe geen echt riet meer – extreem goed. Het kan je woning ook een bijzondere uitstraling bezorgen en de waarde ervan verhogen. Tegelijkertijd is riet heel licht en belast het de dakconstructie niet zo zwaar, terwijl het milieuvriendelijk is.

Anderzijds is een rieten dak maken echt specialistenwerk dat niet iedereen zomaar succesvol kan uitvoeren. Zelf een rieten dak maken, is dus sowieso al niet voor iedereen weggelegd. Het leggen van een rieten dak is duurder en ook het onderhoud valt duurder uit, terwijl je voor een rieten dak repareren wel wat dieper in je geldbuidel moet tasten. Tegenover de lange levensduur van veertig jaar staat dan weer het feit dat je het dak regelmatig moet onderhouden, want anders zal het rieten dak herstellen wel eens nodig zijn. En hoewel het brandrisico tegenwoordig lager ligt dan vroeger, is het nog steeds groter dan bij dakpannen. Hierdoor zal ook de brandverzekering duurder uitvallen. Weeg zelf de voor- en nadelen af.

  • Wat zal een dakkapel zelf maken kosten?

Wat een dakkapel zelf maken kosten zal, is afhankelijk van verschillende zaken. Er zijn bijvoorbeeld verschillende modellen die zowel qua design als grootte verschillen. Een dakkapel bevat glas en glas is er met verschillende isolatiewaarden. Voor hoogrendementsglas zal je uiteraard wat meer betalen, dat is logisch. Over het algemeen moet je rekening houden met een prijskaartje van 1200 tot 2500 euro per strekkende meter.

  • Waar vind ik een goed dak reparatie bedrijf in mijn buurt?

Als je op zoek bent naar een goed dak-reparatie-bedrijf in jouw buurt, raden wij aan om verschillende offertes op te vragen. Daarvoor kan je zelf contact opnemen met dakwerkers die je via bijvoorbeeld Google op het spoor komt. Je kan ook gebruikmaken van de website Solvari.be. Je geeft dan een aantal algemene gegevens in en je aanvraag wordt automatisch naar verschillende dakwerkbedrijven doorgestuurd. Eventueel neemt men nog even contact met je op voor extra informatie over het dak of over hoe dringend het dak-lek herstellen moet gebeuren. Vergelijk niet alleen de prijzen, maar ga bijvoorbeeld ook op zoek naar reviews en vraag het bedrijf of ze referenties kunnen voorleggen.

Wil je meer reparatietips? Lees dan de onderstaande artikelen

Gerelateerde artikelen

Back to top button